Postup: Červenou chilli papričku si rozpůlíme a odstraníme semínka,poté nakrájíme na tenké nudličky.Sušené tomaty nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji (můžeme přidat i olej ze sušených tomatů)si orestujeme chilli papričky,sušené tomaty,poté přidáme al dente uvařené špagety ,medvědí česnek, vše podlijeme trochou vývaru a lehce prohodíme. Pánev odstavíme z plamenu a přidáme bazalko-rukolové pesto, medvědí česnek ,dále už nevaříme a nakonec ještě oříšek másla, aby nám vytvořily krásně krémovou konzistenci. Servírujeme na hluboký talíř. Ozdobíme nastrouhaným nebo hoblinkami parmazánu.
160g čerstvých těstovin Pasta Fidli
½ červená chilli paprička
20g sušené tomaty
50g másla
20g parmazánu
sůl, pepř,
· 10 g čerstvých bazalkových lístků
· 15g salát rucola
· 25 ml panenského olivového oleje
· 1 lžice strouhaného parmazánu
· 1/4 stroužek česneku
· 4g piniových oříšků
· špetka soli
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 10 min.
Obtížnost: snadné
Zdraví: vegetariánský, labužnický recept
recept pro Pasta Fidli připravil: pan Douša, šéfkuchař restaurace Potrefená Husa Albertov, Bohnice a Na Verandách, chřest dodal: Český Chřest foto: Pasta Fidli 2015
Přinášíme Vám recepty od vynikajících šéfkuchařů, z nejlepších pražských restaurací,
kam dodáváme čerstvé těstoviny Pasta Fidli. Pochutnejte si, a připravte si mimořádný labužnický zážitek i u Vás doma. Děkujeme Vám, restauracím Potrefená Husa i Českému Chřestu, za pomoc občanskému sdružení Náruč a těstovin Pasta Fidli.